2024-01-30 993 views
走進這家位於熱鬧市區嘅食肆,無預警俾佢哋燒肉丼飯嘅香氣給迷倒🍲。點咗個招牌燒肉丼,望落簡單,但呢個簡單真係夠晒勁!燒肉片半熟半糖心,外層微焦又帶點甜味,口感彈牙得嚟唔會太笠,真係每啖都咀嚼得出溫柔同用心💖。泡菜豚肉石鍋飯都叫咗,石鍋底部嘅年糕嚟個脆皮驚喜,啱啱好嘅咸香,同豚肉嘅肉香混合埋,每一啖都令人滿足到嗌好味😋。泡菜嘅酸辣襯托出米飯嘅甜,兩樣一齊入口,真係正到彈起!荔枝西柚水果茶甜入心脾,每一啖飲得到水果嘅新鮮味道,埋單之前又唔忘將凍涷涷嘅水果塊賞入口,滿足感十足❤️。啲菜式雖然感覺上普普通通,但每一樣都處理得好有層次。味覺上嚟個360度大轉彎,感受到每道菜嘅用心同美味,真係街坊價錢,食得到星級嘅享受。下次再嚟,我要挑戰嗰個自助沙律吧,任食啲夠新鮮嘅蔬菜,真係唔可以錯過!