2022-05-18 3537 views
突然聽到東寶,就諗起雞蛋焗魚腸同埋荷葉飯,咁啱今日約一大班朋友聚會,諗都唔使諗就嚟東寶啦!一坐低,除咗魚腸荷葉飯,仲有最鍾意嘅金銀蛋菜,友人簡咗黑椒知足牛仔骨同埋菠蘿咕嚕肉。本身想叫佢哋嘅風沙雞,點知班友仔寧願要咕嚕肉,激死我講返嘢食,每樣小菜都好有大排檔feel,特別係牛仔骨,好林夠味但如果再重啲黑椒就perfect啦!咕嚕肉啱啱炸起用上鮮菠蘿,略嫌唔夠啖啖肉🤭荷葉飯就梗係好味,用料豐富,每一啖都有飯有餸!最後登場焗魚腸,焗到表面好脆口,一啲腥味都冇,出色!加埋胡椒粉一流。雖然係大排檔,服務一啲都唔係大排檔質素,落單姨姨好nice,仲同我哋講笑,問多兩條問題都得!仲有甜品送😋不過啱啱醒起,最後無問到就直接拎單嚟埋單,感覺上有嘅趕我哋走🤔🥲