2023-01-22 2473 views
一行十人要搵地方食團年飯,最好都係食中菜,一大張圓枱方便傾計。點了十位的"多補套餐",套餐海鮮肉類乜都有,唔使自己諗。第一道是黃酒煮雞🐔,黃酒煲滾外加上新鮮雞塊,即煮即食,非常適合冬天嘅菜式,飲一啖黃酒,有種暖入心嘅感覺。第二道是羊腩煲,膻味適中,羊腩好多件仲炆得好入味,仲有馬蹄、腐竹、荀、冬菇等配菜,非常惹味。第三道是扒花膠鮑魚,花膠略嫌淡味,不過鮑魚有少許黏刀,口感煙靭。第四道是蒜蓉粉絲蒸大元貝,蒜蓉好香,粉絲吸哂味好好味,扇貝都好大隻。第四道是煎大虎蝦,虎蝦新鮮彈牙,惹味可口仲有膏!第五道是生炒臘味糯米飯,糯米飯唔硬,味道都唔錯。最後甜品是蒸棗皇糕,剛剛蒸起嘅棗皇糕好煙靭,中間仲有一層椰汁,真係好好食,幾位朋友都即場買左幾底棗皇糕!$398/位嘅套餐,食物份量好夠,好抵食!

第四道是煎大虎蝦,虎蝦新鮮彈牙,惹味可口仲有膏!
第五道是生炒臘味糯米飯,糯米飯唔硬,味道都唔錯。
$398/位嘅套餐,食物份量好夠,好抵食!
2023-01-19
$456 (Dinner)
Celebration
Chinese New Year