2022-07-19 361 views
等餐時間長得過分今天去故宮博物館參觀前,就黎呢間試試⋯11:30入坐,人唔算多只有幾枱客人,11:46落單叫了兩碗麵同一款小食。等了約20分鐘,仲未見有食物,隔離枱比我們遲入坐叫餐,也在吃了⋯ 追一位待應(少男新手)他說整緊好快,在過10分鐘,碗牛肉麵終於煮好,但啲麻醬多到,完全蓋過曬啲牛嘅味,食落好”流”。因另一碗麵還未到,順便再追,今次個比較有經驗嘅女待應,同我講因要炒豬頸肉要多5分鐘時間,如事者⋯又等多15分鐘都未見,真的發火了🤬🤬,一碗麵對間食店黎講,究竟有幾難煮?如果呢碗麵要等咁耐,點解落單時唔同客人講,等我可選擇叫第二款?女侍應解釋,因為個幾個係新同事(幾位少男,睇得出係學生哥),佢哋唔清楚,同佢返12點單唔係佢落,佢都唔清楚?我話張單係經理落嘅,女侍應當場 dead air ⋯⋯ 係爭議途中,個碗金玡居麵終於出場(12:30)⋯又話因炒豬頸肉所以要咁耐時間煮,但點解都係凍嘅,咁點解碗麵要煮咁耐?仲要碗麵好咸。食過今次,下次再黎西九文化區,都一定、一定,一定唔會再幫襯。
等餐時間長得過分

今天去故宮博物館參觀前,就黎呢間試試⋯

2022-07-18
Type of Meal