(Non-member)
2006-11-13 5 views
同男友2個去到見到個環境已經好正...仲要d staff既笑容可以話係一百分.. 坐低睇個set dinner menu, 都唔洗諗, 一個頭盤叫焗snail(唔連shell), 一個叫ceasar salad (冇影相), 2個人叫仲會比多個course, either叫pizza or pasta, 我地叫左個pizza, 佢先先會比d包食住先, d包都好好味而且有好多款揀, 又有埋黑醋同olive oil係度, 雖然碟snail好細, 冇咩特別, 不過我個ceasar salad真係好味到爆.. d sauce同d cheese既分量恰到好處. 佢地d service 好到呢, 我地食完2支煙都幫我地換ashtray, 唔係間間都係架.. 佢又唔會成日行過來阻住你傾計個隻, 總之係good啦~個度氣氛好好丫跟住出場既係pizza, 個皮應該係自己整既, d cheese好多, 而且茄醬d味好鮮, 唯一唔好係個邊略嫌硬左少少, 其他都好正.隔左一陣, 佢就上2個main, 連上菜既時間都係very good, 唔會太快or慢.. 好難得. 首先講左baby碟先啦, 佢地都有問要

隔左一陣, 佢就上2個main, 連上菜既時間都係very good, 唔會太快or慢.. 好難得. 首先講左baby碟先啦, 佢地都有問要d咩sauce同落唔落pepper, 好似有3款sauce, mint, mustard 同唔記得係咩.. 跟住放低閎都問我地係咪share, 如果去正統d既西餐廳一定唔可以, 呢度就有好處喇~ baby既係雜扒, 有2件lamb, 一件肉眼同腸, 首先食既係rib eye, 嘩我地都冇request 到50%, 佢都係比medium rare 我地, d肉汁好甜...至於2個同事都recommend 既lamb, 不過我地食第一舊真係有d"un"同乾, 到食第二舊好好多, d肉好稔, 腸都好味不過我地2個都唔太喜歡呢種裡面散散地, 有好多野mix埋一齊既腸所以只係食左半條.

嘩到我個碟就精彩lor... 首先試左隻蝦.. 佢用garlic整, 好鮮甜呀, d肉又爽, 跟住隻帶子就真係學baby話"chai"係痴線帶子, 點解可以好味到咁? 跟本放係側邊既sauce係多餘既, 跟本唔會用...跟住試埋吊筒, 我本身好唔like吊筒, 不過佢真係好鬼正, 好稔又luen wor... 好正呀~ 最唔掂就係件魚.. 梅既~ 我地食一啖算...最驚喜既係, 側邊d炸薯仔.. 好鬼甜, 點解可以整到咁既? d薯蓉都係好好味, 好滑, 不過太飽冇食晒, e+好後悔

個set dinner 連野飲同dessert, 我見openrice有人話個blueburry cheesecake好味, 問佢個set dinner 係咩甜品, 佢話係tiramisu, 我麻麻地, 所以2個都轉左做blueburry, 整體來講都好味, 係個底我唔like, 因為唔夠硬, 可能有d人buy呢隻, 如果d cheese再滑d就更好啦~