2018-08-09
第一次幫襯呢間台式餐廳, 見佢門面幾靚, 8點幾鐘餐廳坐左有9成客, D嘢食應該吾錯, 去試下先.餐廳都設計得幾有心思, 簡單得嚟, 有幾個重點裝飾.餐牌好多選擇, 老婆D選擇困難症又發作啦, 哈哈研究左十分鐘, 終於叫得, 吾洗5分鐘就開始有得食 : 古早醉雞好味, 有酒香但吾係好濃, 好易入口, 不過如果雞肉可以滑D仲正.台式咖哩骰仔牛飯估佢吾到跟埋薯條喎, 幾特別. 牛肉有醃過, 好夠林, 仲切到骰仔size, 可以一啖一舊, 吾錯.咖哩汁就一般般啦, 味道OK但又吾至於話好有特色咁囉 …萬巒豬手呢個要鑽! 老婆話以後必食!!賣相靚不特止, 豬手滷得好入味, 塊皮好彈牙, 吾黏口, D肉林得嚟仲爽爽地.真係堅好食, 我平日吾好豬手都食左2件.左右仲有2款吾同嘅醃菜伴住D豬手, 好台灣.慢煮杜洛克豬意式沙律呢個做得好有誠意, 賣相雖然一般般, 但沙律菜絕對新鮮, 上面鋪嘅幾片豬肉, 咸咸地, 同D沙律菜幾夾, 咁樣我呢D食肉獸先有心機食架嘛. 本來老婆話要留肚食甜品所以吾叫主食, 點知樣樣都咁大份, 飽到食吾落, 唯有睇下當食左, 下次再幫襯過.
餐廳都設計得幾有心思, 簡單得嚟, 有幾個重點裝飾.
餐牌好多選擇, 老婆D選擇困難症又發作啦, 哈哈
研究左十分鐘, 終於叫得, 吾洗5分鐘就開始有得食 :
古早醉雞
台式咖哩骰仔牛飯
估佢吾到跟埋薯條喎, 幾特別.
咖哩汁就一般般啦, 味道OK但又吾至於話好有特色咁囉 …
萬巒豬手
呢個要鑽! 老婆話以後必食!!
真係堅好食, 我平日吾好豬手都食左2件.
左右仲有2款吾同嘅醃菜伴住D豬手, 好台灣.
慢煮杜洛克豬意式沙律