2015-01-08 708 views
老實講我係第一次來池記食嘢,佢最初比我感覺係好貴,唔抵食,係做遊客生意嘅雲吞麵舖。咁啱行經池記被下午茶牌有所吸引,於是我同我個朋友即望下自己隻錶將近下午6點,大家即一齊講不如食埋當晚餐橫掂都聽日要返工,食完早D閃。依我所見當時差不多坐滿人,不過好彩都比我哋搵到位。於是我哋叫咗2 sets豬手河,另一個叫咗豬手麵加杯熱豆漿同薏米水。等咗大概3分鐘首先我個碗豬手河來先,好大碗,份量都OK,大概有2至3件大大件豬手,但D豬手比較梗咗D,D肉未”林”,好難咬得開。跟住我朋友碗豬手麵都來埋,不過咁見我朋友碗豬手麵SIZE同我碗豬手河曾了成個SIZE,我朋友個碗係細好多,可能吃麵掛。。。。。最後講杯嘢先,好似看來杯熱豆漿同薏米水沒什麼特別,但老實說我杯豆漿好夠熱,好正! 飲完杯嘢成身暖晒。至於我朋友杯薏米水,我就冇試過,不過見到好多薏米同好熱,我諗唔會差。呢2 sets下午茶每人只需$34蚊,的確好抵食,坐得又舒服,D嘢食又OK,力推!
豬手河加杯熱豆漿
!

2015-01-01
$34 (Tea)