2020-05-31 2576 views
朋友想食炸串,睇完openrice於是就揀咗呢間入去前會量體溫,提供消毒搓手淚同口罩袋每張枱之間仲會有塊膠板隔住嘢飲太多款揀,所以我地tick咗一堆炸嘢先同埋侍應會介紹一下黑板寫嘅是日精選(?),感覺唔錯~麒麟有好多味,兩個朋友第一round都飲麒麟,一個揀蜜糖味(左邊,甜甜地幾好味),一個揀橙皮味(右邊,冇咩橙皮味)最頂唔係啤酒泡,係啤酒沙冰!!!好正我地笑問有冇得叫成杯都係啤酒沙冰,其中一個日本女侍應用廣東話覆:可以呀~幽默感一百分而我就揀咗Orion 沖繩啤酒(大)炸串全部都好食!我地揀咗:特選牛北海道熏肉牛腸(有啲肥)蘆筍沙椎魚帆立貝(推薦)蟹肉(係原隻蟹腳!!超正)日本年糕獅子狗伴明太子八爪魚丸日本雞蛋豬肉卷呢間嘅炸串真係好食,炸漿唔厚侍應上炸串嗰陣仲會再講一次每舊係咩會跟一堆椰菜,食完熱氣嘢食返啲菜fresh啲(張相冇蟹肉,第2round食到唔記得影相)炸雞軟骨,唔錯,餸啤酒幾好黑板上寫嘅叉燒!我地係聽到另一枱講話好食,於是我地都嗌真係好食!!醬汁甜甜地,加少少黃芥末好爽板魚蛋,左邊堆醬似係有wasabi,辣辣地,幾特別見到隔離枱食明太子芝士玉子燒,但其中一個朋友唔食明太子
朋友想食炸串,睇完openrice於是就揀咗呢間

入去前會量體溫,提供消毒搓手淚同口罩袋
每張枱之間仲會有塊膠板隔住

嘢飲太多款揀,所以我地tick咗一堆炸嘢先
同埋侍應會介紹一下黑板寫嘅是日精選(?),感覺唔錯~

)最頂唔係啤酒泡,係啤酒沙冰!!!好正
幽默感一百分

而我就揀咗Orion 沖繩啤酒(大)

炸串全部都好食!我地揀咗:

日本年糕
獅子狗伴明太子
八爪魚丸
日本雞蛋豬肉卷

呢間嘅炸串真係好食,炸漿唔厚
侍應上炸串嗰陣仲會再講一次每舊係咩
會跟一堆椰菜,食完熱氣嘢食返啲菜fresh啲

(張相冇蟹肉,第2round食到唔記得影相)
炸串

炸雞軟骨,唔錯,餸啤酒幾好

炸雞軟骨

黑板上寫嘅叉燒!我地係聽到另一枱講話好食,於是我地都嗌
真係好食!!醬汁甜甜地,加少少黃芥末好爽

叉燒

板魚蛋,左邊堆醬似係有wasabi,辣辣地,幾特別
板魚蛋

見到隔離枱食明太子芝士玉子燒,但其中一個朋友唔食明太子同芝士,我地問侍應可唔可以淨係玉子燒,佢話可以!
食落好滑

玉子燒

其實後尾已經超飽,但我地繼續飲嘢傾計,所以叫咗枝豆,一上嚟啲枝豆係熱架
每舊枝豆都有鹽喺上面~枝豆配啤酒真係超級超級正!
我地食咗兩兜

枝豆

呢間嘅嘢食真係好好食,仲要侍應都好好,好樂意同我地傾吓計,又會解釋麒麟句「一番一會」,睇得出好熟日本
仲要真係有日本人嚟食!信心保證

而且超衛生!我地隔離枱走咗,佢地除咗抹枱仲會抹埋張凳!仲係會用唔同布抹!
廁所又好乾淨!入面有李斯德林,棉花棒同牙線棒
好貼心

真係好鍾意呢間
嘢食+服務+環境係一百分
多謝同辛苦啲Staff
遲啲一定會再嚟食
$426 (Dinner)
炸串
炸雞軟骨