2022-10-16 38 views
慶祝朋友仔生日,由朋友仔去揀佢心儀嘅餐廳,因為重點係想響元朗食,朋友仔話見到好多食評介紹呢間餐廳,所以我哋膽粗粗又去試吓。我哋係去食晚飯嘅,雖然位置唔響正正市中心,但係喺工業區另有一番風味,感覺唔會太多人,可以輕鬆relax吓chill吓。企響餐廳門口望入去,已經覺得呢個地方唔錯,有feel。入到去,由於當晚比較寧靜,侍應生門俾我哋隨意揀位。我哋嘅位置就喺吧枱隔離,不過如果下次去嘅話應該會揀離開吧枱比較遠嘅枱,因為當Bartender處理特色飲品嘅時候,就會比較嘈。⭐️如果諗住嚟食All day Breakfast嘅朋友就要留意,原來響5:30就已經冇呢個Service。我哋都係為咗佢而嚟嘅,不過錯有錯著,俾我有機會點佢set dinner裏便嘅西冷扒。而朋友仔就慘啲,因為佢嘅選擇比較少, 非豬牛羊朋友,set dinner裏面只有豬牛羊選擇,缺少咗一般嘅雞或者魚餐。所以朋友仔只能夠喺餐牌內揀魚或者雞。但係唔緊要,嘢食比我哋想像中好,而且我可以用價廉物美去形容。⭐️Set dinner同一般單點嘅分別係,少咗湯同埋甜品/嘢飲。🥩我極度推介西冷牛扒,我點咗六成,唔係鐵板上,但味道一流,而且極
🥩
我極度推介西冷牛扒,我點咗六成,唔係鐵板上,但味道一流,而且極力推介配住扒嘅薯仔🥔實在吸引!
⭐️下次下次,下次一定要試吓all day breakfast 🍳
順帶一提,侍應生認真嘅服務真真一流,就算係新人都盡力而為,好Nice👍
沙律
西冷扒
忘記咗係咩魚,好似石斑魚?
Nachos
Set dinner內嘅cheese cake
沙律
西冷扒
忘記咗係咩魚,好似石斑魚?
Nachos
Set dinner內嘅cheese cake