2018-07-06
中環食野一向有驚喜,而今次亦冇失望。😋呢日收工同朋友去晚餐,櫻花日本料理,食高檔日系菜式。其實有個好靚的門口入,唔好走左去舊大廈度入搭𨋢上阿店內外環境幽靜,舒適寧靜,食鐵板燒既話,係有間房,私隱度好高,可以完全集中焦點於食物同朋身上。餐牌簡單列左晚餐set,價錢唔平,但食完後覺得係值既!首先係小食,炸鱈魚片,薄薄一片,外表深藏不露,咬落口感鬆脆。前菜味道清新,好開胃!點左龍蝦餐!象拔蚌、同鵝肝味道一流!需且師傅非常細心地煮,連擺碟都好講究! 我非常非鍾意佢整的燒鰻魚。平時一般食醬燒饅魚,但今次係煎到皮脆飲滑,真係一試難忘!刺身有深海池魚、池魚、帆立貝刺身,金黃色碟上,擺盤美觀,份量恰好,加上少許芥末,刺激味蕾。師傅亦好有耐心介紹唔同種類的刺身,又會教我地食既先後次序!之後到主食 龍蝦,一睇就覺得好新鮮!加上師傅特製的蝦膏同海膽製成醬汁,真係錦上添花,完美!最後仲有海葡萄沙律同 甜品特式焦糖多士同水果作結。整場海鮮宴非常享受,人均一千三百左右,但環境同質素值回票價,推介大家於大時大節小小奢侈一下!
其實有個好靚的門口入,唔好走左去舊大廈度入搭𨋢上阿
餐牌簡單列左晚餐set,價錢唔平,但食完後覺得係值既!
前菜味道清新,好開胃!
點左龍蝦餐!
最後仲有海葡萄沙律同 甜品特式焦糖多士同水果作結。