2019-10-10
之前一直都想去試,但係都未食到,今次試過之後真係覺得實在係一個好好嘅選擇!同埋係吉野家嘅good代替品!佢係一個日式嘅快餐店,係要自己好似大家樂咁去櫃檯度買然後等叫號碼去攞嘅。雖然中環lunch真係有好多人,要等位,但係因為turnover都好快,所以唔使等好耐。同普通快餐店一樣,佢食品嘅選項係要非常多嘅,主要係有三類嘅。第一類呢係刺身飯同壽司嘅唔熟食物。第二類呢就係燒丼類,燒鯖魚飯,鰻魚飯,咖喱烏冬,關東煮etc. 樣樣都好吸引! 店舖頭仲有另一個corner呢係專係賣早餐,一啲英式all day buffet同埋一啲日式嘅咖哩蛋包飯。我就叫咗生姜燒豚肉溫泉蛋飯,先58蚊。佢每一個餐呢都係會一粒大福(右上角),嘢飲可以係汽水、茶或者麵豉湯。 本身呢我覺得個量唔算好多,男仔可能會唔飽,但係因為有粒大福,大福入面全部係cream, 所以你食埋粒大福就會飽。另外朋友買咗呢個係我覺得menu裏面最吸引嘅,有好多人都食緊,就係日式嘅咖哩烏冬配唐揚炸雞。佢呢度真係即叫即整嘅,炸雞係好熱嘅 食完呢個係會好飽嘅,但好滿足而且都係66蚊,係中環真係好抵。搭枱對面嘅女仔呢個睇落都好吸引,係一個 烏冬配關
搭枱對面嘅女仔呢個睇落都好吸引,係一個 烏冬配關東煮。佢個烏冬個湯底仲有得揀,係蕃茄湯定係鯛魚湯嘅。
呢間店我覺得自己一定會encore,因為價格唔貴但又好多choices &味道ok! 下一次試一試刺身覺得好唔好再返嚟寫食評!