2019-03-01
The Cheesecake Factory係來自美國的,之前已經聽過去左美國旅行的朋友強烈推薦呢間好好味😋其實佢都係香港開左一段時間,但都一直未有機會去試下!今日終於相約左朋友一齊去啦🥰我地大概六點幾七點到到,都係要係出面排隊等入座。等左一陣,店員已經安排我地入座了,用餐時間就有兩個鐘。其實我地仲有一位朋友未到的,但我地擔心等埋佢就要係出面等好耐,所以都係決定入去坐住等佢黎😂入到去個環境幾好,暗暗地幾有情調!同埋佢啲位都坐得好舒服,可以同朋友們密密傾🤣其實佢餐牌有好多頁,我都只係影左少少🙈之前一直都有聽過話佢呢度既份量好多,所以我地雖然有三個人,但都係叫左一個main,一個小食同埋一件甜品🙆♀️真係費事叫太多驚食唔哂又浪費咁🙃佢一開始就比左個啲餐包比我地食,其中有一款係黑糖麵包,真係好好食😊本身我地以為食完就冇,點知個店員有問我地要唔要添啲麵包,我地梗係話想再要啲黑糖麵包啦🤤因為真係好正好香黑糖味🤩-🎈水牛城香辣雞翼呢個水牛城香辣雞翼既份量好多,有五隻雞翼同五隻雞膇,我地三個不停食都仲係有🙈佢呢個雞翼炸得幾唔錯,配上藍芝士醬,味道酸酸地咁🤗-🎈小餐館炸蝦意大利麵呢個我地都覺得幾好味,
🎈水牛城香辣雞翼
🎈小餐館炸蝦意大利麵
呢個我地都覺得幾好味,配上炸蝦🍤、蘑菇、番茄等,不錯👍🏼同埋都好大碟,三個人食都夠飽🙆♀️
🎈朱古力碎曲奇麵團芝士蛋糕🍰
呢個cheesecake其實都幾好味,好重芝士味,不過略嫌偏甜,如果自己食一件一定會好飽好膩,同埋佢一件蛋糕既份量真係比平時出面食個啲蛋糕係多!所以其實三個人食真係岩岩好,同埋因為真係偏甜,大家都唔會食到好多。
其實我都幾鐘意食呢間,覺得個味道真係幾好,同埋三個人食既份量又岩岩好!🤣我地走既時候仲見到好多人排隊入黎食,可見大家都想黎朝下聖🥰