2021-10-10 132 views
同朋友相約喺北角,一見面大家都話好耐冇食過韓燒,上網搵左一輪先搵到間唔太貴質素又唔差嘅放題,高麗軒平日晚市$268就有得食。呢度餐枱夠晒大張,就算六個人一張枱都唔迫,出面其他小店,呢度就冇話一坐低就黎一堆前菜同埋鍋邊蛋,不過我反而最鍾意呢一點,咁多前菜都唔係樣樣食的咁就唔會嘥嘢啦👍🏻講返7點時段$268嘅menu,選擇唔多,但應該有嘅都有齊,而且仲有熟食例如煎餅人蔘雞湯等,但見到+$68就可以升級肉同海鮮,就揀左呢個,升級左有A3同prime等級嘅雪花牛,當然質素唔錯,雪花紋路靚嘅又唔會太油脂多。再黎係海鮮,我個人認為帶子>蝦>帆立貝🤤不得不讚呢度海鮮比想像中質素好,蝦係去左頭,但燒完出黎爽脆的,帶子亦相當高質,叫左2大盤食😳