2023-11-20
今次係第二次食Milu Thai 真係覺得好好食😋‼️ 餐廳係樓上鋪,入面裝修比較簡單,乾淨企理。之前食過一次覺得食物味道幾正宗,個menu有勁多選擇,今次又可以試新野😇 雖然佢有成層但係位置唔係好多生蝦刺身 6件首先叫左生蝦刺身過下口癮先~生蝦墊下個肚,點埋餐廳提供既醬汁酸酸辣辣好味!火焰燒雞強烈推薦大家點呢個!首先佢唔辣,跟住就係估唔到店員會拎隻雞黎客張台然再點火比客人影相拍片,燒雞原隻上~本身已經燒至金黃色,近距離見到真係流曬口水😋 而家食之前再燒就更加吸引🫶🏻泰式明爐烏頭魚 (鮮檸檬肉碎烏頭)呢排凍❄️ 左d係時候食翻d熱野~佢有兩種做法,一個係檸檬肉碎,另一個係青檸酸辣,我叫咗前者😇 烏頭魚成條上好新鮮同埋好多魚肉,有好多舊肉碎好好食!入面仲有啲娃娃菜同埋蘑菇😋炭燒豬頸肉生菜大家一定要知呢個隱藏食法😂 就咁食豬頸肉又覺得佢太寡,唔知幾時開始嗌豬頸肉嘅同時會嗌埋生菜🥬包住黎食冷熱交融其實都幾清新🤣 同埋即刻冇咁油😍珍多冰龍眼冰作為椰奶忠實fans叫左珍多冰😍😍 朋友叫咗龍眼冰😎 巧巧飲
雖然佢有成層但係位置唔係好多
生蝦刺身 6件
火焰燒雞
泰式明爐烏頭魚 (鮮檸檬肉碎烏頭)
炭燒豬頸肉
生菜