2019-07-02
今日晏就想試下啲新野,所以就同成班同事去試左Goobne,本來對於韓國野麻麻地,不過食過之後覺得有另一番風味。因為我地人多,所以就簡左Goobne UFO、韓式雞蛋卷、韓式牛肉炒年糕、鐵板芝士泡菜炒飯,依四個韓國特色食品試試佢。係未講味道如何之前,先要讚讚餐廳既上菜速度,令我地依啲打工仔,唔洗食到趕頭趕命 韓式雞蛋捲我首次接觸,蛋味好濃郁再加上配埋青瓜同蘿蔔粒寧舍開胃,而且3色不同既醬料,可以有幾種唔同食法! 但個人推薦會選擇茄汁配蛋捲!另外,韓式牛肉炒年糕煙煙 "un" "un",但都係一間專賣炸雞既食肆,所以不過不失啦,但味道都係有一定保證。之後不得不提 Goobne UFO, 上菜既時候已經聞到啲芝士同雞既香味,而且待應會幫手捲芝士,仲特登拉長啲芝士等我地影相。不過食既時候就要小心啲,因為啲芝士好辣口。熱騰騰既芝士包住甜辣烤雞,質感十足雞肉又嫩滑,加上我第一次試依種韓式烤雞 ,所以真係有小小衝動一試再試。最後,追加左個鐵板芝士泡菜炒飯,賣相一流味道亦都係上準之上,鐵板上既芝士配上濃郁泡菜味既炒飯,撈埋一齊食,別有一番風味