2017-09-17
大圍田心村有間咁有質素既cafe,實在太難得!首先,menu 睇得出好有心思,餐牌有好多好特別既食物,有焗原個茄子粉,homemade bagel比高包,creamy既薯仔粉⋯ 野飲都好特別,有cheese latte(超match 超香超creamy)。tonic bomb 仲有 coconut black。其實我黎左第3次,次次試新野食都好有驚喜,好有水準,唔係一d只為gimmick 只為影相既cafe 。薯仔粉有個半熟既溫泉蛋,攪拌後個汁好好好creamy!超好食呀!其實呢個係我朋友要嘅食物,但係因為太好食所以我不停飛象過河but佢嘅嘢食。真係好食到連汁都食光光。Berry bagel berry cream cheese個cream cheese 係berry味。好rich好香好滑。加少少合桃碎喺上面,真係好有心思嘅小店。homemade bagel 係唔同出面個d。比較soft d既bagel 但裏面依然係好dense既texture。我覺得加埋個cream cheese 好好味!Cheese latte!黎左第3次先飲到!果然係好好飲。個cheese top 好同coffe
薯仔粉
Cheese latte!
黎左第3次先飲到!果然係好好飲。個cheese top 好同coffee出奇地match.這個超特別一定要試。
清新既coconut black
我朋友好鍾意呀。咖啡加左椰子水就係清新嘅好味。哈哈!
依間cafe真係樣樣野食特別又好味道,大概是小cafe用心才有這個水準。