2024-04-01
2007 views
一直都想試食呢間來自北海道嘅湯咖喱專門店!店舖設計以紅色為主,非常搶眼!晚上七點已經開始排隊,諗定食乜先😋客人先選擇:1️⃣主食2️⃣配拉麵、烏冬、飯3️⃣湯底:原味湯底、椰子湯、櫻花蝦濃湯4️⃣不同辣度🔸炙燒豚角煮湯咖喱🔸男友選了小辣,材料都幾豐富,除咗豚角之外,仲有雞翼、蕃茄🍅、南瓜、糖心蛋🥚、野菜等等,炙燒豚角燒得好香,先飲一啖咖喱湯,味道鮮甜,初初把每匙湯混入飯中進食,越食越好味其後包全部飯倒入咖喱湯裏面一齊食,讓每粒飯都包住咖喱湯味道🔸Suage Special 湯咖喱 🔸配 櫻花蝦濃湯一定要試吓呢款招牌湯咖喱呀!我揀咗中辣🌶️!勁多料呵!包括有司華力腸、燒豚肉、雞腎、蕃茄🍅、茄子🍆、唐揚炸雞、糖心蛋🥚、南瓜、脆皮雞塊,材料多到食唔晒😜,櫻花蝦🦐濃湯仲更加鮮味,中辣對於我嚟講啱啱好,下次可以挑戰一下大辣🔸芝士 🧀Fiesta (芝士祭🎏)🔸包括除炸薯條、洋蔥圈、雞肉丸、唐揚炸雞,熱辣辣半溶芝士🧀可以另上,客人可以親自把芝士倒入食物中品嚐,好邪惡😈但好好味🤭🔸Suage乳酸特飲士多啤梨🍓味道酸酸甜甜,中和咖喱嘅辣味
店舖設計以紅色為主,非常搶眼!
晚上七點已經開始排隊,諗定食乜先😋
客人先選擇:
🔸Suage Special 湯咖喱 🔸
配 櫻花蝦濃湯
🔸芝士 🧀Fiesta (芝士祭🎏)🔸
🔸Suage乳酸特飲士多啤梨🍓
味道酸酸甜甜,中和咖喱嘅辣味