2019-03-24 731 views
星期六係奧海城要搵地方食晚飯都唔易😂呢間我6:00即係去拎飛,好快就已經有位坐。不過我估如果遲少少去就已經要等,因為我6:00去到時已經好多人排隊拎左飛。原本係想叫佢套餐,$1680 6人餐,都好抵食,同埋侍應話呢d套餐仲會大碟D, 但因為大家都唔係好肚餓驚食唔哂會浪費,所以轉散叫。呢度有好多類型既茶,我地揀左人參烏龍試下,正喎,有淡淡回甘既味道👍🏻前菜,個腎幾好味依家愈黎愈少地方銀絲卷係一梳梳,雖然呢個唔算做得好出色,但係都算係咁架喇,因為我真係好鍾意食銀絲卷😂豬扒拉麵,個豬扒幾好,唔會太乾個炸粉亦唔厚👍🏻清清地幾好玫瑰骨d細路好鐘意食呢個小籠包好食呀!皮薄又juice!同埋佢唔會做到好易穿,必食👍🏻呢個擔擔麵我就覺得麻麻啦真係😅佢個味唔係平時既擔擔麵味,好重花生香但又無乜香辣味咁,可能係我唔識欣賞,食慣左一般既擔擔麵😂😂呢個松子角炸得好好,炸粉唔厚又脆,肉質又滑!砂鍋雲吞雞,唔錯,清甜同埋雲吞好食🤤其實話唔食唔食都叫左好多野食😂😂總括黎講呢間食物都好好,而且坐得好舒服,好岩一家人一齊食飯!

前菜,個腎幾好味
炸銀絲卷

豬扒麵

豬扒拉麵,個豬扒幾好,唔會太乾個炸粉亦唔厚👍🏻

清清地幾好

花香玫瑰骨

玫瑰骨d細路好鐘意食

小籠包

擔擔麵

松子魚

呢個松子角炸得好好,炸粉唔厚又脆,肉質又滑!

砂鍋雲吞雞

砂鍋雲吞雞,唔錯,清甜同埋雲吞好食🤤

其實話唔食唔食都叫左好多野食😂😂

炸銀絲卷