2018-08-15 356 views
因為性價比太高的關係,我又黎食晚飯。一開始在自助區拎左一碗紅湯,可能我細食,飲左碗湯已經飽左3成。因為係任食的原故,好多菜都俾人“畢”晒,好失望,結果都係主要飲湯。叫左一個咖哩豬扒奄列飯。我都幾相信個廚師前世同啲雞蛋係有不共戴天的仇恨,那一片雞蛋的版圖,相信要用上4-5隻雞蛋先形成到。不但覆蓋了所有白飯,還延伸到一片咖啡海洋的底部,作為咖啡海洋的海床。食到尾真係頂唔順,仲剩大約2隻雞蛋的份量.....大概啲雞蛋就黎過期吧…講到啲吉烈豬排,咬落非常鬆脆,不加味精,但食落竟然有一陣三文魚頭的味道。抬頭一看,餐牌嘅晚市小菜推介,正是xo醬茄子三文魚頭煲。作為平民飯堂來講,我相信廚師有佢獨特嘅烹調手法。 你可以視為一種中伏,或者你當佢真係想製造fusion菜既驚喜。整體嚟講,如果鍾意清淡口味,唔想食味精,呢度就啱曬喇,好有愛回家的感覺。

叫左一個咖哩豬扒奄列飯。