2019-06-16 131 views
今日有個project要趕,我在唐記太子站店,買咗我嘅一日三餐。首先,買咗三個凍菜肉包,明天蒸來做早餐,好大個,包很軟熟,材料十足,比起超級市場買的冰凍點心冷冰冰,硬掘掘, 好味飽肚更多。另外,我買咗熱辣辣燒賣及山竹牛肉做午餐,回家後馬上吃, 還是熱騰騰,很美味。 每粒燒賣有杞子在上面,用料十足。 山竹牛肉,加咗喼汁,分量超大。 食完已經好飽,再飲佢個香滑奶茶,屬於港式奶茶類別,茶味濃,奶亦滑。 不過我覺得中國茶,比較配合今日的午餐。至於晚飯我就會食佢個咖哩牛腩筋飯,個飯好大碗,飯粒一粒粒很分明,咖哩牛腩筋都幾辣,好多牛腩筋,材料十足, 絕無欺場,認真超值。