2021-10-23
呢個鬧市中嘅寧靜空間已經嚟過幾次,住得遠好少去旺角,但約得朋友去旺角食飯想傾計都會黎♥️今次難得有影相,就想寫食評讚賞呢個好令人舒服喜愛嘅空間。首先整個空間間隔都令所有食客好友私人空間,裝修同擺設同埋每張枱個間隔都有特登用心諗,而唔係用盡所有空間,重點食物有心思,老闆(相信係)仲會好留意同關心食客,聽得出介紹自己食材同煮法都好有信心,今次黎仲感受呢份心裡熱度,好欣賞!我的最愛哈密瓜xParma ham 意大利哈密瓜,勁鮮甜,加埋軟綿綿parma ham, 中和甜鹹好開胃。每次都秒殺,今次食最後一舊記得影相,但影得樣衰。其實以呢個價錢同個份量係比較貴,不過個質素好值得🥲🥳明太子唔辣意粉通常出面明太子意粉都辣我唔太食到,好開心呢度有唔辣,本身我覺得明太子好鹹,不過加好香嘅紫菜同撈大啖啲食就好平衝。仲有個梅子粉番薯條好出色,食翻台灣夜市梅子粉地瓜嘅感覺。甜品方面抹茶芝麻tart我鐘意但之前無影相,今日同啲朋友叫左pancake, 又靚又好味好少可樓上cafe由小食、主食、甜品、飲品都有呢種質素,同食幾次都水準不變,多謝老闆同店員用心煮同招呼我唔飲咖啡,不過期待下次帶好鍾意飲咖啡嘅朋友嚟!
今次難得有影相,就想寫食評讚賞呢個好令人舒服喜愛嘅空間。
我的最愛哈密瓜xParma ham
哈密瓜Parma ham
明太子唔辣意粉
仲有個梅子粉番薯條好出色,食翻台灣夜市梅子粉地瓜嘅感覺。
我唔飲咖啡,不過期待下次帶好鍾意飲咖啡嘅朋友嚟!