Hiring
$17,000-$23,000
Monthly
2024-12-25 0 views
最近同朋友相約來到Times Square 上面嘅日本料理~ 同朋友都都覺得今次體驗非常有驚喜,最鍾意係最新出嘅「鰻 Unagi Signatures」,價錢抵食又好味🥢鰻 Unagi Signatures ($168)一本鰻魚三吃定食,三種不同的方式享用原條鰻魚~ 大大份又正~ 真係好抵食!第一種緊係食個鰻魚飯嘅原汁原味! 我地就鍾意加埋小小日本山椒粉,咁樣搭配增添了獨特又清新嘅香氣,真係可以深入地感受到鰻魚的鮮美第二種當然係將鰻魚飯加埋芥末、蔥花、海苔絲同埋芝麻~ 每一口都充滿了層次感~ 滿滿感受到海苔同芥末嘅刺激,口感更為豐富最後食法就係將鰻魚飯加入茶碗再倒入熱茶,品嘗泡飯。熱茶有點似玄米茶。茶香同鰻魚的鮮味相結合,非常配合🥢鰻魚二重丼雙拼鰻魚同經南蠻汁調味嘅炸鰻魚。一邊係焦香鰻魚,滿口都係飽滿既脂肪感,鮮嫩多汁。而南蠻汁調味既炸鰻魚好有驚喜,外脆內嫩,口感獨特,醬汁好特別好正🥤小食+飲品小食我地就多叫了一份鰻南蠻。而另外都叫咗杯香檸蝶豆花梳打同菠蘿梳打~清爽好味

🥢鰻 Unagi Signatures ($168)

🥢鰻魚二重丼

🥤小食+飲品