2022-10-23 492 views
樓下開咗一間特色飲品小店,應該都係乳酪燕麥飲品嘅朋友,成日都見到佢哋有人買,所以今次就試一試,叫咗一杯佢哋嘅王牌飲品,牛油果酸乳酪燕麥smoothies, 首先,一飲落去,杯飲品嘅味道係失望嘅,完全飲唔到牛油果嘅馥郁味道,一落去感覺似係一啲黑糖燕麥混出嚟嘅味道,但係杯嘢飲應該係冇黑糖嘅,甜又唔係甜,穀物味又唔係穀物味,因為佢用無糖乳酪嘅關係,所以有一浸酸酸地嘅乳酪味,但係完全唔香,杯飲品好似四不像咁樣,同埋真係唔知啱啱好牛油果冇貨定係點樣,我見佢沖嘅時候只係用咗半個牛油果都冇,問心感覺係真係有少少失望。喺我嘅角度,我清楚明白佢哋係sell健康, 但係有時買得呢啲飲品,健康真係有少少次要😂😂
TakeAway