2020-01-11
聖誕節當然不會去食西餐,無咁多錢俾人賺。精靈話想食燒烤,知道這裏新開,而銅鑼灣的穴都是我的後宮,佢的姊妹店對佢有信心,食物的款式有些不同。先看枱上特價牌,三枝串燒加杯啤酒(half pint)$128,算底,串燒閒閒地$30串,揀咗感覺最貴鹿兒島五花腩2串,甫上枱香噴嘳燒香味,燒的程度不會過燶,多肥肉當然係五花腩的本色,靚油光自然係優品質,抹我朱唇一點濃,翻轉口腔滿溢香,滋味!月見免冶雞肉1串,以為月見係日本地方,原來係賞月,蛋又圓又大,好好欣赏,明月光,一心照亮,現在雞啄月,免治雞肉幼滑,甚麼雞?味道咸淡適中,加蛋係滑,但蛋香又不覺濃,但都吸引。雜菜天扶羅,咁细件,薯,南瓜……炸粉質素一般中下品。脆米三文魚卷佐香辣汁$88,因嫌軟蟹殼卷普通,試試,半熟三文魚捲飯三文魚, 青瓜絲,脆米捞红色豆辦醬,軟軟腍,靭靭地,脆脆的,辣辣點,多層次,㗳味!松葉蟹蓋海膽飯,我喜歡食在 銅鑼灣店,但今次麻麻, 海膽無海味, 仲葉蟹膏, 即混凝土色,好流質,稀水,過咸,恐它不新鮮會肚痛;米飯, 熱辣辣,有飯焦,香, 魚子卜卜鮮。聖誕快樂!
雜菜天扶羅,咁细件,薯,南瓜……炸粉質素一般中下品。
聖誕快樂!
鹿兒島五花腩串燒