2024-09-10
Sonamu價錢💲: $1000好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4.4/5回頭率😚: 3.7/5-係社交平台見到介紹成枱以的韓國菜好震撼,都去左試試。佢個位置介乎佐敦尖沙咀同紅磡之間,係一棟大廈側邊落去的舖頭,好容易會miss左。佢哋有唔同人數的set,價錢抵食,仲要唔加一。一叫完,好快就會成張枱抬過來。上面好多韓式小菜,個體驗都幾特別。-✅小菜。款式超過十款,最有記憶點係粉絲、通心粉沙律、腸仔😂沙律醬偏甜的!其餘菠菜、豆腐、魚糕等都正常。泡菜幾好食,甜甜辣辣,仍然爽脆,係新鮮醃製的感覺!仲有個2啖的南瓜湯,原汁原味綿密的南瓜蓉咁🎃-✅燉牛肋骨。個日個煲牛肋骨係炆得夠淋既,肉質鬆化唔鞋,一咬已經可以骨肉分離😬仲有少少紅/白蘿蔔,醬汁會油膩但味道幾好撈飯。-✅醬油蝦🆗醬油蟹。醬油蝦雖然得2隻,但幾好食!肉質新鮮黏黏地的,又入味😋 醬油蟹就一般d,膏唔太多,唔係好肥美,同埋最主要有啲腥😳但個醬油係唔會太鹹,吱啲肉出來就咁食都可以接受🫡-✅✅泡菜湯。湯好飲!好入味,泡菜的酸酸辣辣夠曬味,仲有d肉香😎-🆗烤鯖魚。呢個好鹹🤐 肉質好實。-✅辣炒豬肉。五
價錢💲: $1000
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4.4/5
回頭率😚: 3.7/5
🆗烤鯖魚。呢個好鹹🤐 肉質好實。
✅辣炒豬肉。五花肉片唔會太肥膩。加埋冬菇、洋蔥、蔥、魚糕片等去炒,幾香口,味道都夠。
✅韓式豬腳。佢哋的部分好似中式的燻蹄!豬皮有彈性骨膠原滿滿的感覺☺️中間d肉小小乾。包菜同醬是好味d😌但都滷得幾入味的!
好好食又稱唔上,但份量合理,食得飽又多款,暫時都未見過咁多款小菜的韓式餐。所以試一次都ok🤓