2021-06-09
中上環出色嘅餐廳比比皆是,亂入一間西餐廳基本上都唔會有伏😂但要喺云云餐廳中突圍而出確實係一大挑戰💪🏻而呢間集lifestyle store 同餐廳於一身嘅HAPi就令我印象深刻👍🏻一個area 入面有齊fashion lifestyle store, supermarket同花舖,喺香港確實罕有😯仲要入貨都係有生活品味嘅産品,真係一不小會跌錢😂餐廳裝修都令我難忘,除左座位舒適,好啱同朋友一齊嚟傾計之外💞仲有art gallery部分,非常特別👀Giant Red Prawn Pasta | Tomato Lobster Sauce ($398)真係好耐無食過咁新鮮嘅大蝦意粉🍝用龍蝦湯加上蕃茄熬製嘅秘製龍蝦汁,每一啖意粉都掛上濃濃龍蝦汁🦞加上三大隻豐滿紅蝦,多肉之餘仲超級鮮甜👍🏻完全對得住個價錢⭕️#HAPi’s Mosaique Smoothie ($65)唯美有heart smoothie💞少女必飲🤪幾層layer做到有漸層效果,打卡一流啊📸有唔同莓果打出嘅smoothie,唔會太甜,又有少少酸,幾fresh👍🏻推介🤤
#HAPi’s Mosaique Smoothie