2021-12-30 926 views
和朋友慶祝聖誕節🎄搵咗間環境不錯的餐廳晚餐叫咗3個set share😊加拿大珍寶蟹蟹肉沙律配自家製柚子醬汁一上枱見到非常靚的賣相,隻碟好靚好特別😍頭盤食這個清鮮柚子蟹肉,開個靚頭😄波士頓龍蝦湯勁香龍蝦味,飲到好濃郁的龍蝦味道,真材實料👍🏻好耐無飲過咁正的龍蝦湯😋意大利香蒜橄欖油天使麵伴鮑魚及櫻花蝦這個配搭好特別,用鮑魚片配天使麵真係第一次食,講真鮑魚本身是無乜味的,加了香蒜,意外地夾,切左片的鮑魚口感唔錯,這碟天使麵有驚喜😊澳洲和牛西冷牛扒牛味不是太重,薯蓉普通,我覺得配菜的調味比較重手,食落好咸🥲海帶和鰹魚湯煮野生鱸魚魚的熟成度剛好,但味道覺得無乜特別😬主菜還點了一款👇🏽慢煮醃製濃郁香草風味西班牙豬鞍架這個慢煮豬,是點了3款主菜覺得最好食的,首先慢煮的肉質好琳,亦食到有豬味,豬真係比牛難煮得好食,所以幾喜歡這個主菜👍🏻👍🏻日本芝士蛋糕伴新鮮甜果醬配精選雪糕整個set最後有甜品,真係會開心好多😆芝士蛋糕甜度適中,最特別是個豆腐雪糕,這個味道通常要單點先有,今次跟餐都食到,正!好濃豆腐味,食一口甜的芝士蛋糕,再食一口清淡的豆腐雪糕🤭絕配☺️
和朋友慶祝聖誕節🎄
搵咗間環境不錯的餐廳晚餐
叫咗3個set share😊

加拿大珍寶蟹蟹肉沙律配自家製柚子醬汁
一上枱見到非常靚的賣相,隻碟好靚好特別😍

頭盤食這個清鮮柚子蟹肉,開個靚頭😄

波士頓龍蝦湯
勁香龍蝦味,飲到好濃郁的龍蝦味道,真材實料👍🏻

好耐無飲過咁正的龍蝦湯😋

意大利香蒜橄欖油天使麵伴鮑魚及櫻花蝦

澳洲和牛西冷牛扒

海帶和鰹魚湯煮野生鱸魚
魚的熟成度剛好,但味道覺得無乜特別😬
主菜還點了一款👇🏽
慢煮醃製濃郁香草風味西班牙豬鞍架

日本芝士蛋糕伴新鮮甜果醬配精選雪糕
2021-12-23
$600 (Dinner)