2017-09-21
去完科學館睇木乃伊經過呢間fusion餐廳,見唔洗等位就入左去食。 環境寧靜, 裝修都好有氣氛首先叫左個梅酒杞子藜麥麻醬沙律沙律,一開始食覺得啲味有點濃,啲杞子好重酒味點知習慣左就愈食愈好味,酸酸地好開胃跟住男友叫左小食炸蓮藕片,配蛋黃醬..同上面既黑松露!我最鍾意既醬組合雖然我本身唔係點食蓮藕,但佢炸得好脆好薄,好似薯片咁,好正再來就黎左日式主菜 壽司八件,都幾新鮮唔錯跟住試左個創意壽司,芒果醬三文魚押壽司,擺盤幾靚。壽司飯入面有啲木魚咁,幾得意~不過個醬略嫌酸左點食埋西式主菜~呢個慢煮48小時雪花牛小排好正!!!可能第一次食慢煮牛,第一次食啲肉質咁tender既牛扒牛扒下面仲有薯蓉,應該配左燒汁,好好食。自製一人擺盤最後叫多個溫泉蛋黑松露意粉一撈埋成碟意粉,啲黑松露味就湧出黎個意粉係扁意粉黎,口感不錯之餘仲啖啖黑松露味仲有一粒粒既小藜麥,口感好豐富最後有個抹茶雪糕配咖啡既甜品,侍應姐姐教我地倒小小咖啡到個雪糕到食,竟然又幾夾豐富左抹茶本身既有層次既味道
點知習慣左就愈食愈好味,酸酸地好開胃
雖然我本身唔係點食蓮藕,但佢炸得好脆好薄,好似薯片咁,好正
再來就黎左日式主菜 壽司八件,都幾新鮮唔錯
食埋西式主菜~
呢個慢煮48小時雪花牛小排好正!!!
自製一人擺盤
最後叫多個溫泉蛋黑松露意粉
一撈埋成碟意粉,啲黑松露味就湧出黎