2018-12-26
之前喺中環見到呢間餐廳,一直未有機會試著,今日boxing day諗住同屋企人食間有水凖又穩陣嘅西餐,於是楝左「來佬餐館」諗住差極有個譜。餐廳環境ok, 五個人坐卡位都算闊落,懷舊裝修又感覺舒服。點左兩個龍蝦餐,再散叫黑松露薯條、威靈頓牛肉、肉醬意粉。前菜:火雞批,凍嘅,個皮做唔到酥脆效果,一切就分開曬又淋曬。湯:龍蝦湯、黑松露菇湯,味道幾好。主菜:西冷扒,六成熟,冇特別,亦冇牛味。主菜:白汁蟹肉意粉,呢個最正常,蟹肉唔多但意粉質地煮得幾好。黑松露薯條:全晚最好食嘅野,唯一安慰😆威靈頓牛:完全出事,呢味心機菜如果冇信心,我建議不如唔好放入餐牌,簡直係失望,牛肉全部係筋咬唔到,好似食緊一舊紅色膠,完全冇味,個酥皮亦失敗。肉醬意粉:不過不失,可以唔試,甜品:梳扶厘,正常之作。整體覺得失望,唔會再幫襯,埋單$1600,完全唔值,好後悔浪費時間食左一餐咁令人失望嘅西餐,又再一次中伏,唔明點解openrice咁多人比like 😝
湯:龍蝦湯、黑松露菇湯,味道幾好。
主菜:西冷扒,六成熟,冇特別,亦冇牛味。
黑松露薯條:全晚最好食嘅野,唯一安慰😆
肉醬意粉:不過不失,可以唔試,
甜品:梳扶厘,正常之作。