2023-06-24 49 views
烤魚就食得多,但一次嘆盡兩種口味又試過未?一向做川菜出色嘅《祥仔辣辣》,最近新增左烤魚等菜式,當然要第一時間去試!餐廳有海景位,望住維港食烤魚,絕對係一個與別不同嘅用餐體驗🥢自選鴛鴦烤魚口味 : 金波羅酸辣味 + 魔鬼地獄味,真正同一樣食材,嘆盡兩種滋味!!*金波羅酸辣味,首創口味,用上新鮮菲律賓菠蘿和自製金湯,酸甜辣悅,恰好中和了辣味!*魔鬼地獄味,以三種辣椒為主打,辣味十足,嗜辣嘅朋友不要錯過!另外魚類亦有3款選擇,非常貼心,我哋就揀咗江團魚,肉質鮮嫩,味道濃郁鮮甜🥢咕嚕咕嚕元氣九宮格 - 8款時令精選涼菜,我哋呢份就有一口牛舌、鴨腎、豬耳仔和水晶肴肉等等,各有特色,再伴以少許乾冰製造煙霧,增添不少氣氛!🥢三國演義 - 即係墨魚三色滑,叫咗半份,但其實都好夠食。味道分別為南瓜味、波菜味和原味,食落夠滑溜,爽口彈牙!🥢雪花肥牛卷 - 肥牛卷攤開後夠大塊,薄切得嚟有口感,肉質鮮嫩,油花均勻🍹勁量1.3公升的特色飲品 - 解辣特飲有4款選擇,超超超大杯!!單手拎起都唔容易😂*「自柑墮樂」,用柑橘檸檬、菠蘿和可樂沖調而成,飲落清新能解辣*「菠蘿Me」,用蜜瓜、菠蘿和雪碧沖調而成,飲落偏少少
烤魚就食得多,但一次嘆盡兩種口味又試過未?

餐廳有海景位,望住維港食烤魚,絕對係一個與別不同嘅用餐體驗

*「菠蘿Me」,用蜜瓜、菠蘿和雪碧沖調而成,飲落偏少少果味,但味道都輕盈清新,推介👍

🍴咕嚕咕嚕圍爐肆甜 - 清甜爽滑嘅桂花冰粉,配上清涼水果和滿滿嘅爆珠,口感和味道都非常豐富。旁邊就有「金滿地糍粑」,即叫即整熱辣辣,煙煙韌韌!食完大滿足,最佳餐後甜品👍

Type of Meal
Dinner