3K
2016-04-18 1351 views
灣仔利東街最近熱爆、鄰近的街道亦受惠不少。朋友早前去過一間新開餃子專門店位於厦門街、話說麻麻地。不過自己要試過才甘心。時間尚早只我一個客、翻看餐牌全部餃子、餃子、餃子。。。。果然專門店。店員前來介紹有午市套餐:前菜三選一 + 八隻一口餃子 + 日式咖喱飯心想淨吃餃子要多少隻才飽呢?幸好有套餐。前菜選了涼拌芽菜、清凉爽口、有微微的麻油香味。主角餃子來了!嘩!咁細隻嘅?比我手指還細小!當然餡料沒預期多、但少得可隣、雖然傳统日式煎法、味道不錯、但好似一陣風全部清碟。日式咖喱飯又係一細碗、伴少許咖喱汁、有兩三塊薯仔紅蘿蔔。我一向喜歡日式咖喱、香濃惹味、但由於太少汁、不能盡興。講真收取HK$65、份量少、我只能飽足三分一、實在覺得貴。論水準平平無奇、試一次就夠了。
灣仔利東街最近熱爆、鄰近的街道亦受惠不少。

心想淨吃餃子要多少隻才飽呢?幸好有套餐。

前菜選了涼拌芽菜、清凉爽口、有微微的麻油香味。
涼拌芽菜
八隻一口餃子
日式咖喱飯又係一細碗、伴少許咖喱汁、有兩三塊薯仔紅蘿蔔。
我一向喜歡日式咖喱、香濃惹味、但由於太少汁、不能盡興。
日式咖喱飯
涼拌芽菜
2016-04-18
$65 (Lunch)