2012-04-02 2118 views
本人十分喜愛曲奇餅,所以果日經過銅鑼灣,想起了有間四重奏的曲奇店,就即刻上網找地址,諗住買番盒回家慢慢嘆!好快就比我搵到,原來在鵝頸僑旁邊,講真,雖然裡面裝修都幾靘,但外面我覺得好像不太顯眼,而且店員服務也不是太主動的~講番正題~回到家已急不及代要吃,也叫正在工作的老公一起品嚐。我買的是雜錦曲奇,有9款味道,我和老公都打算試晒每一款的,呵呵呵..............................第一款食嘅係牛油杏仁片,感覺好脆,都幾好,有D口感~跟住就食五穀籽曲奇,冇特別><,然後芝麻曲奇,果仁曲奇,感覺都是差不多~再來雞蛋曲奇和牛油曲奇,講真,雞蛋曲奇是幾香蛋味,但不夠鬆,而牛油曲奇更失望,應該要有入口溶化的感覺才對~最後是朱古力曲奇,咖啡曲奇和川椒曲,朱古力曲奇真的很普通,而我又未試過咖啡味曲奇是苦的,而川椒曲奇更加不用置評~老實講,我覺得真係都幾差的,所以一次就夠了,現在還有半盒都不知要放到何年何月{﹣_﹣}。。。。。。。。。。。。。。。

2012-03-30
TakeAway