2017-03-04
星期六朝早突然想飲茶,打開openrice search 下有咩酒樓可以去。結果發現西九龍中心新開左間煌府,有新野就當然要試啦😁。一入到去,夠光猛,乾淨,裝潢都唔錯,坐得算舒服。但係d碟就呢到崩d個到崩d咁,雖然我唔係用隻碟食野,但都唔係咁好。因為我地成十一點幾先去,加上又係星期六,所以係食午市。都有d優惠組合俾大家選擇。佢呢到有好多創意點心,但傳統點心比較少,就係呢樣野唔好,我想食腐竹卷都冇😢。創意點心我地叫左箭豬仔,因為佢好可愛,就俾我家老爺欽點左😆個包ge口感好好,外脆內軟,幾似炸饅頭。中間有餡,係幾種菇,我唔係好記得有邊四種菇。不過有個敗北,內餡少得可憐😥。不過整體而言,係好食ge。到其他點心啦,都算唔錯,以下係部分我地order左的點心。呢到冇普通食開個隻燒賣,只有呢款黑松露燒賣,仲要得兩粒,盛惠18蚊。我食落去就唔係好有黑松露味,覺得有d唔係好抵。跟住落黎係我幾鍾意食ge紅棗糕。味道唔會好甜,口感好有彈性👍🏻。不過佢賣相就.......😥我冇諗過咁樣都會拎俾客,你係廚房執一執都好呀總之,食環境同味道,呢到係滿足到你,所以你要預左呢貴少少。
一入到去,夠光猛,乾淨,裝潢都唔錯,坐得算舒服。但係d碟就呢到崩d個到崩d咁,雖然我唔係用隻碟食野,但都唔係咁好。 因為我地成十一點幾先去,加上又係星期六,所以係食午市。都有d優惠組合俾大家選擇。 佢呢到有好多創意點心,但傳統點心比較少,就係呢樣野唔好,我想食腐竹卷都冇😢。創意點心我地叫左箭豬仔,因為佢好可愛,就俾我家老爺欽點左😆 個包ge口感好好,外脆內軟,幾似炸饅頭。中間有餡,係幾種菇,我唔係好記得有邊四種菇。不過有個敗北,內餡少得可憐😥。 不過整體而言,係好食ge。
到其他點心啦,都算唔錯,以下係部分我地order左的點心。 呢到冇普通食開個隻燒賣,只有呢款黑松露燒賣,仲要得兩粒,盛惠18蚊。我食落去就唔係好有黑松露味,覺得有d唔係好抵。
跟住落黎係我幾鍾意食ge紅棗糕。味道唔會好甜,口感好有彈性👍🏻。不過佢賣相就.......😥我冇諗過咁樣都會拎俾客,你係廚房執一執都好呀 總之,食環境同味道,呢到係滿足到你,所以你要預左呢貴少少。