2019-06-04 90 views
終於又有莆田哆頭蟶了,繼上年度試過之後,成日心思思,朋友又未食過,成日聽我講話點好味點好味?今次終於約埋佢一齊來試吓🤗哆頭蟶子,薄殼兼肉厚,漲卜卜,莆田有8⃣️種食法,圖文並茂,介紹得好詳細,$198就可以任選2⃣️道不同食法👍🏻冰爽酒糟蟶子,入口涼涼的,酒味不是太濃,香醇芬香,蟶子短小而飽滿,正正就是哆頭蟶的特點,淨係呢度先至有得食👍🏻另外我最愛的食法,鐵板鹽焗蟶子,聽講呢個煮法係銷量No.1👍🏻海鹽嘅味道浸入蟶子內,鐵板又保持着溫度,切記食的時候小心燙口,店員亦會細心的提醒客人🤗入口鮮甜多汁,一啖一隻,咸味適中,如果嫌不夠味的話,可以輕刷鐵板上的海鹽增加食物的層次感😋再來四小拼和閩香洋燒排,賣相精緻,特別欣賞四小拼裏面的九轉小腸,使用12種香料文火滷製,食落與眾不同👍🏻閩香洋燒排,肉質入味又夠淋,酸酸甜甜,特別開胃醒神,很不錯😍酥炒芋心,是我每次到來必點菜式之一,香脆嘅外皮,加上芋頭獨特嘅香味,材料雖然簡單,但係要整得咁好味,就真係好考廚師嘅功夫,呢度一定唔會令你失望😋興化炒米粉,又係必點菜式之一,材料豐富,而主角嘅米粉,特別幼滑爽口,炒得乾身不油膩,絕對係招牌菜之一,必點😍總括而言,呢度
總括而言,呢度環境舒適,坐得舒服,服務又到位,上菜速度又快,感覺到佢哋越嚟越進步,朋友都非常滿意,說沒有介紹錯🤗
2019-06-03
$150 (Lunch)