2020-01-12 1075 views
秋冬係食蟹既最佳時節,所以見太子有間可以任食大閘蟹既食店,雖然我唔係好拆得,但就馬住個拆得既朋友去啦!上到去就坐左係一張好闊落既檯,中間有個串燒燒烤爐,呢度係做大閘蟹同串燒放題既,再加上依家仲送海鮮層塔,真係非常吸引!講下送既海鮮先,包括有龍蝦、鮑魚、扇貝、生蠔及蚌類等,睇住佢地係蒸籠入面慢慢蒸熟,食落口原汁原味,令人垂涎三尺!到主角:大閘蟹啦!係黎自江蘇既正宗大閘蟹!隻隻都好多膏,好新鮮,咁都未算,佢仲要每15分鐘就拎每人一隻黎,即係兩個鐘入面可以食到7至8隻!我拆得比較慢,開始時未食完一隻就又送黎,後黎知道要快拆同盡量食左D膏先!但我食到第5隻叫停啦,因為想食其他野!而我朋友作戰到最後,犀利!佢仲有好多串燒,豬牛雞丸腸菇菜咩都有,而且質素唔錯,唔係搭單既,正呀!!