天氣開始轉涼 朋友突然好想食燒肉,於是近近地搵左間係銅鑼灣既新麻蒲燒肉。好在早去,不用等位。我地揀左個叫SS5既燒肉套餐(牛+豬),包埋一個部隊鍋同甜品,真係一次過滿足晒你3個願望!一坐底,侍應即刻上配菜,每碟配菜既份量都好足!飲品揀左青提同番石榴果醋,酸酸甜甜咁好開胃,而且止辣一流!燒肉之前先依個”輕食量”既部隊鍋打打底先!依碟係你面前即燒既牛肉壽司簡直就係最高享受!燒完一啲都唔乾,而且好多肉汁😌!到主角出場喇!包攞萬有,要乜有乜!食完燒肉休息左一陣之後,到甜品出場。我地揀左個紅豆牛奶冰!牛奶冰唔太甜 入口即溶 再加上細細粒既麻糬 簡直就係好食到停唔到口!成餐飯食左差唔多兩個鐘,最後埋單加埋一都係$614 算係抵食,極力推薦👍🏼👍🏼👍🏼
好在早去,不用等位。

一坐底,侍應即刻上配菜,每碟配菜既份量都好足!

飲品揀左青提同番石榴果醋,酸酸甜甜咁好開胃,而且止辣一流!

燒肉之前先依個”輕食量”既部隊鍋打打底先!

依碟係你面前即燒既牛肉壽司簡直就係最高享受!

燒完一啲都唔乾,而且好多肉汁😌!

到主角出場喇!包攞萬有,要乜有乜!