2020-06-20
我已經幫襯過幾次, 不論係買返公司請同事食、去人哋屋企唔可以兩梳蕉上去同埋買畀屋企人。我已經試過佢唔同嘅味道,分別有朱古力、士多啤梨、綠茶、玄米、烏龍、伯爵茶等。我最鍾意係呢個泡芙係一次過可以滿足你兩個願望,食到泡芙同cream之餘仲有煙煙韌韌嘅麻糬。佢嘅泡芙皮唔會脆到戒口,個面係比較酥脆而咬落去之後係有空氣感同少鬆軟,同裏面嘅cream和麻糬形成咗個對比,多一個層次。麻糬其實都幾大嚿唔會話得一小塊,佢嘅賣點係自家製麻糬,我覺得佢呢方面都做得幾出色。而且泡芙麻糬同cream嘅配搭唔會話統一都係同一隻味,佢會有唔同mix and match。單件計通常都係25至28蚊,可能唔同嘅味道有些少出入。呢個份量同製作嚟講我覺得其實唔可以話佢貴,因為佢真係好大份而且一個人食曬好飽肚。佢每日嘅出爐時間會喺社交平台度update,未必會每日都開門,通常出爐時間都係一點三同五點幾。