2023-07-12
之前經過尖沙咀唔知食咩好,行到海港城就入咗呢間食😂想講佢真係開係商場末端,冇咩人行過嘅地方,搵咗勁耐😅🐮🐟姚姚酸菜魚拼水煮牛肉 $208啱哂鍾意多口味人士,一盆滿足哂兩個願望🤪酸菜魚本身係跟嫩滑嘅魚肉,魚味唔太重😗酸菜真係幾酸,成個湯都係個陣味🙂有成抽花椒落咗湯,但係只有香而不麻😛水煮牛肉就真係又香又麻,仲辣到噴火🥵牛肉應該醃過,係嫩滑牛,唔係薄切,所有幾有口感🤩底仲有啲寬粉索哂汁,吸收哂啲精華🤤順帶一提,話就話二人份,其實可能3-4人份,仲可以叫啲配料再飽肚啲✌🏻✨姚姚豐盛四重奏午餐$88問過星期一至日都有供應,多人食嘅話,另外叫呢個餐幾抵🤑開頭叫咗諗住當有多個小食,單叫小酥肉都$82份😮宜家套餐應該細份啲,仲包飯+嘢飲+甜品,兩個人食啱啱好😏🐷黃金脆炸小酥肉 +涼拌萵筍絲即叫即做,送上枱仲脆卜卜、熱辣辣🔥有啲似shake shake薯條咁,落咗好多味粉係面,要自己兜兩兜入哂味先正🤓萵筍食完有啲清爽嘅感覺,食完啲熱辣辣同油膩嘢,咬返啖就最fresh了😉🌈三色冰粉雖然只係細細碗,但係份量都好夠,因為落咗好多配料😍有提子乾+花生+紅豆,冰粉底好似話係烏龍茶底,口感同味道好豐富😆🥒爆打青瓜
🐮🐟姚姚酸菜魚拼水煮牛肉 $208
✨姚姚豐盛四重奏午餐$88
🐷黃金脆炸小酥肉 +涼拌萵筍絲
🌈三色冰粉
🥒爆打青瓜檸檬茶
如果鍾意lays青瓜薯片,應該都會鍾意呢杯,因為真係勁似🤣檸檬味就唔多覺,但係青瓜個種冰爽感,真係可以last好耐😎
評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀