呢排疫情稍為舒緩可以出下街食嘢,而喺觀塘行到悶悶地見到呢間好似晚市有優惠而且見到好似款式都唔錯幾多,同埋海鮮嘅種類都幾多就一於嚟試吓。一上枱侍應就會比一盤二人份量嘅海鮮拼盤,入面嘅選擇同埋份量都幾多,有唔同嘅魚類。三文魚嘅脂肪比例都唔錯,同埋食落都唔會腥都幾新鮮,甜蝦有兩隻每一件嘅肉質都非常之肥美唔係太細舊嗰隻,食落口蝦嘅鮮味十足。而希靈魚同埋螺肉就正正常常唔會有啲洗得唔乾淨或者係有腥味。另一碟就係放落打邊爐嘅拼盤,都係海鮮嘅,蠔同鮑魚,各有兩隻,每隻都幾大件。雖然唔係話太有鮮味不過勝在大大隻都食得落口,而鮑魚嘅肉質都幾鮮甜,而且爽口彈牙,如果可以清洗得更加乾淨少少就會更加好,不過咁嘅價錢呢個質素都可以。而蜆嘅份量就好多,而且每一隻都係開口嘅唔會有臭同埋唔新鮮嘅情況出現,而且每一隻入面只會有少少淡淡的海水味呢個嘅清洗功夫就唔錯。而令一碟牛肉就係肉質稍為好啲嘅肥牛,雖然脂肪嘅比例非常之完美,而且唔會切得太薄,不過唔知點解就冇咩牛味,反而可以無限追加嘅牛同埋豬肉味就更加濃郁。而且感覺上更加新鮮,建議大家可以食多啲無限追加嗰款。湯底方面就選擇了黑蒜油豬骨湯,係湯底入面會到大大嚿豬骨,都幾足料

湯底方面就選擇了黑蒜油豬骨湯,係湯底入面會到大大嚿豬骨,都幾足料。雖然味道唔係話非常之濃郁,不過起碼冇味精。喺外面自助吧可以拎唔少嘅丸,例如芝士丸蟹柳,蔬菜類亦都有菇生菜等等。選擇都非常之多質素就正正常常對得住個價錢。

而係自助區其實都有另外好多熟食,例如炸物,好似洋蔥圈,炸雞同埋炸燒賣咁,我哋食嘅時候就啱啱好新鮮出爐仲熱辣辣。不過成日就淨係會出一輪,所以及早享受會更加好。另外都會有壽司同一啲中式嘅熟食,選擇都幾多可以適合一家大細嚟食。

飲品嘅選擇都幾多,而且仲有啤酒任飲。
最後職員嘅服務態度都幾好而且上菜嘅速度非常之快可能係因為比較少人嘅關係。
2020-04-20
$200 (Dinner)