還記得六年前去日本盛開紅葉🍁既山梨縣河口湖旅行,眼前景色深刻到被我列為最愛日本景色之一。又點會估到喺香港都遇到一間理念源於河口湖花店既餐廳,實在太令人懷念,好想去,一定要去!餐廳將「素食」,「花藝」同生活連線,岩哂生活步伐急促既打工仔包括你同我。落單時店員會好貼心咁問我地想玩花藝定食野先,我地就揀左後者。ꊛ໋̝⋆゚︎︎五品吉列素豬扒×富士山石鍋飯× 花藝工作坊 $𝟚𝟜𝟠呢度最signature富士山飯一定要試下୧⃛(๑⃙⃘•ω•๑⃙⃘)୨⃛五品包括有¹前菜²素豬扒³前菜兩款⁴餐飲⁵甜品 富士上的天藍色取自純天然蝶豆花 完全放心食用用熱鍋上菜岩哂冬天令飯餸更有續航力豬扒炸得脆 完全食唔出係素食我地揀左冬陰公味汁 係有泰風味既冬陰公而佢既前菜兩款我覺得都好好食 做得一點都不馬虎前菜兩款為𓋜 素魚豆腐𓋜 牛甘荀沙律 ꊛ໋̝⋆゚︎︎ 素獅子頭關東煮湯扁烏冬×花藝工作坊 $𝟙𝟡𝟠呢款套餐包左¹主食 ² 餐飲 ³甜品主角獅子頭大大粒 同樣食唔出係素食 有肉既質感 調味亦唔會太重手 是剛好的 鍋物仲有紅蘿蔔 西蘭花 白蘿白 冬菇 蒟蒻同扁烏冬超健康既一鍋 想食清清地既朋友可以考慮下烏冬有咬口 而且份量都唔少 呢款問心食完不帶罪

五品包括有¹前菜²素豬扒³前菜兩款⁴餐飲⁵甜品

落左半杯既奇亞籽好有咬口 超健康的說

𓋜 熱綜合花茶
由薰衣草同紅巧莓同千日紅組合既花茶
朶花夠哂大朶所以花香味重 絕對唔會淡戊戊
呢款我都鐘意( ˘꒳​˘)
飲品
𒅒如果想玩日式注年繩,只需再將花素套餐加$38 就可以將套餐升呢,未試過既朋友仔真係可以試下,優惠期到二月底咋,我自己就將佢掛左喺屋企喇 𒅒
2022-01-05
吉列素豬扒