好中意打邊爐 但打得多又想搞啲新意思 所以黎發哥粥底海鮮火鍋食個有好多step 好正嘅海蟹餐Step 1係頭盤 燉湯同焗青口小食 燉湯好有驚喜 超級熱辣辣仲好多料 但個青口更搶focus 用左磨得好碎嘅蒜蓉加上泰式汁黎焗 惹味又香口 做開胃菜一流 因為我愈食愈想食🤣Step 2就係重頭戲啦 打邊爐湯底係粥水黎 煮完啲海鮮就會變成鮮甜粥底 而家就要放個海鮮盤落去 入面有好多野架 鮑魚可以冰鎮或者新鮮2揀1 新鮮果款好勁 喺個盤上面都仲見到佢郁下郁下 煮熟左之後好厚肉 口感彈牙 好高質另外就有我地海蟹餐嘅主角 海蟹啦 一樣係鮮甜 多肉 仲有羔 🤟🤟 其實仲有好多大大隻又靚嘅海鮮 不能盡錄 🤪食完海鮮step3就係正常邊爐 可以自選8款邊爐料 其實突出嘅係順德釀冬菇 厚身冬菇加上佢地自己手打嘅蝦膠 多重口感 非常有特色😍食完成個邊爐 仲有個step4! 呢個時候 個湯底已經超鮮甜 加埋佢地一早準備好嘅粥膽就係一煲好綿嘅海鮮粥了 食埋個粥我就飽到傻左了 大滿足呀😝下次約埋一大班friend可以encore🤤

😍

下次約埋一大班friend可以encore🤤