2019-07-12 51 views
經Moko Mall去花街買花,都會必經呢間包店,次次經過都見到啲面包好有創意,已經想試好耐,今日就來埋囡囡黎食面包下午茶店內裝修比一般面包店整潔乾淨,而且最特別係仲有賣台式飲品!新期最熱賣既髒髒包,依家香港都有得試啦!三文治都有賣,唔知會唔會好食過台灣人氣果間呢店內既面包造型非常特別,囡囡黎到已經陷入瘋狂狀態,不斷問問題,問我點解面包甘樣既?我真係唔知點解釋好最後揀左呢五個面包最左:蒜香煙肉軟包雖然寫住軟包,但外層仍然是脆的,面包外脆內軟,蒜味重,我覺得另外加了蒜鹽,所以味道很夠。本人最喜歡呢個包章魚大哥小朋友必敗之一。見到呢個造型,一次手起夾落。造型100分外,仲要係小朋友最喜歡既腸仔包,點可以唔買?!酥烤羅宋面包充滿牛油香味,口感酥軟。呢個名令我想將面包點羅宋湯食香軟肉鬆包滿滿既肉鬆,芝麻,紫菜,加上香軟面包,簡直是小朋友既最愛!呢個包沒有以造型取勝,是實力派面包,囡囡成個食晒!香菇麻糬包呢一個造型100分之選,但佢路止有造型,而且味道不錯。入面是芝麻麻糬,煙煙韌韌,最適合做下午茶。藍芝士四季萃玉這是店員推介的台式飲品。四季萃玉是來自台灣南投的茶葉,味道清香。而上面的藍芝士經過調

店內裝修比一般面包店整潔乾淨,而且最特別係仲有賣台式飲品!

新期最熱賣既髒髒包,依家香港都有得試啦!

三文治都有賣,唔知會唔會好食過台灣人氣果間呢

最後揀左呢五個面包

最左:蒜香煙肉軟包

章魚大哥

酥烤羅宋

面包充滿牛油香味,口感酥軟。呢個名令我想將面包點羅宋湯食

香軟肉鬆包

香菇麻糬包

藍芝士四季萃玉
這是店員推介的台式飲品。四季萃玉是來自台灣南投的茶葉,味道清香。而上面的藍芝士經過調教後,味道不會太過濃郁,很適合香港人的口味。

總括來說,最開心的應該是小朋友,試問邊個小朋友唔鍾意食麵包?店內環境舒適,職員亦會有善地前來介紹,服務真的不錯。我最鍾意佢買麵包之餘仲有台式飲品,真係好方便帶住小朋友唔使周圍走!