2022-11-03
呢日同朋友響尖沙咀試咗呢間有雞煲食,又有串燒嘅餐廳,一次過滿足兩個願望呀。餐廳係樓上舖,裝修走型格路線,坐得舒服。話明滿足兩個願望,我地點咗個雞煲,再加咗啲串燒食。 喜聚麻辣滋補鮮烏雞- 招牌菜 ($198) - 兩個人食,點咗半隻份量,雞好入味。特別要讚一讚,餐廳採用新鮮烏雞,質素好高。麻香味好重,醬汁勁惹味,但唔會搶喉,好有台式麻辣嘅感覺。必食推介! 串燒係即叫即燒,上菜速度都算幾快。我地點咗以下幾款,餐枱更提供一個熱板,等食客可以將串燒保溫,好貼心嘅安排呀。 燒珍寶大扇貝(蒜蓉)($78)- 扇貝大隻,入口鮮甜,配埋好香嘅蒜蓉同粉絲,味道好正燒流心鵪鶉蛋($28)- 一咬落去真係好流心,好好味。燒香甜車厘茄煙肉卷($29)- 酸酸甜甜嘅車厘茄配埋香口嘅煙肉卷,味道好夾燒芝士響鈴($24)- 相當特色,響鈴入邊勁多芝士,口感一流海鹽燒王牌牛舌($49)-牛舌質感爽嫩,好入味鹽燒穀飼三層肉($39)- 肉質爽口,帶少少脂肪,油脂味好香。燒日本一口甜薯($24)- 番薯好甜好煙韌燒肉桂焦糖金菠蘿($38)- 微微燒焦,菠蘿好鮮甜juicy,必食推介 餐廳價錢合理,食物質素唔錯,服務質素
燒流心鵪鶉蛋($28)- 一咬落去真係好流心,好好味。
海鹽燒王牌牛舌($49)-牛舌質感爽嫩,好入味
燒日本一口甜薯($24)- 番薯好甜好煙韌
餐廳價錢合理,食物質素唔錯,服務質素好,鍾意食串燒同雞煲嘅朋友可以試吓喎。