2019-07-30
未試過打個邊爐咁有氣氛,決定打上黎點評一下。Jpot一入門口已經好有格調,超靚既裝修,超有禮貌的服務員。一坐低佢地就自動介紹菜單的特色菜,推介菜式等等。Jpot有部大電視,播左全晚都係周董歌都聽到我迷晒,係周董迷聚必去的地方。Jpot由小食到主菜都好有心思,超用心。我最愛食炸鵪鶉腳,細細隻又有肉地,食得好鬼開心。湯底用左兩種雞去煮,雞味濃,服務員企在一旁就一直介紹湯底的秘密,想知道一定要去試一次。服務員建議先飲一啖湯,再下邊爐料,先欣賞湯底的清純。果然未落料同落左料的味道不同,各有各好飲,有濃有清,都好。如果有食材唔識煮,服務員絕對會企一旁幫手煮,即使當日好多客,都依然幫忙煮。記得一定要叫佢地幫手煮雞肉,因為食過佢煮的,我覺得自己都唔識煮野食了。十級建議一大班人去食Jpot,要享受咁高級的打邊爐體驗,當然價值都有返咁上下,一大班人去就可以share,仲可以叫多D野食!