2023-01-09
今日去銅鑼灣買嘢,晏晝食咗間叫做「一燒肉」嘅餐廳。日本甲羅燒其實即係燒蟹膏🦀 都算係日本爐端燒嘅明菜~ 蟹膏燒熱左入口都幾舒服日本A4和牛三角肉套餐和大約有100克,但薄片嘅緣故都幾多塊,油脂豐富😍非常之搶火🔥🍚日本新潟A+珍珠米飯有得揀200g 合同埋300g ; 原來300g嘅米飯都唔算好大碗。食燒肉配白飯幾正。
我地+多$2,就有三粒日本泡芙,係忌廉餡嘅。都係唔錯嘅甜品。
青森蘋果氣泡酒
南美洲牛舌(50g)餐廳做緊半價優惠, $19就有六塊,都幾彈牙嘅。
除了燒肉,原來個爐頭可以變身做日本壽喜燒~🍲 我地叫咗「美國牛胸腹 Set」,跟日本讚岐烏冬和沙律🥗 呢個牌子嘅讚岐烏冬第一次見,但味道都算好彈牙。配料有兩粒芝士竹輪🧀 同埋娃娃菜🥬我哋都照樣更新叫咗兩款肉:西班牙豚五花🐷和美國牛小排🐮 但最尾都係拎咗去燒~ 🍗 味道好似比起做壽喜燒更加吸引🤩佢哋都有幾多唔同嘅味道嘅醬料,其中我最鍾意嘅係柚子鹽🧂 和甘口味嘅燒肉醬汁
日本甲羅燒
日本A4和牛三角肉套餐
🍚日本新潟A+珍珠米飯
青森蘋果氣泡酒 酒精濃度只有4%,感覺同Jody Sandy差唔多,但就好飲好多🍺
南美洲牛舌(50g)
餐廳做緊半價優惠, $19就有六塊,都幾彈牙嘅。