2011-05-28
首爾之旅回來後,愛上食韓國菜~ 不斷係openrice 尋找美味既韓菜!但食評多數都彈韓國餐館服務員好冇禮貌,又吾service 客人甘~(曾令我嬲爆經歷--旺角女人街某韓國食店)但呢間新開既"阿利水"有d令我改觀~是日同好耐冇見既朋友聚會, 入到餐館, 我地幾個都雞x吾斷甘傾計!!10分鐘,20 分鐘過去...服務員除左不斷加茶比我地之外,冇催我過地落! 讚(我都覺得吾好意思)睇下餐牌先~基本上乜韓國料理都有!! 韓燒,鍋物,小食,選擇多多~ 我地3個人點左4樣野食..人参雞,海鮮豆腐鍋,海鮮炒粉絲,海鮮煎餅一黎先上,9小碟前菜, 有驚喜..吾係一般小魚干,蘿白干甘"行",佢有南爪片,年藕片,泡菜豆腐片,比我感覺到佢都幾有誠意!主食方面, um...因為掛住傾計,真係冇乜點認真品嚐,但每一樣野ge份量吾少!! 服務員見上晒d荼我地都吾動..就主動問我地分好一碗,將人参雞切開,又主動叫我地快d食個海鮮豆腐鍋 吾係凍左吾好食!!讚食完繼續傾,一坐就3個hrs,都冇晒人甘濟 .上埋甜品,都冇催我地賣單~雖然好多人都覺得呢d係基本服務態度,但係香港真係好少見,,希望佢地keep 住!!
但呢間新開既"阿利水"有d令我改觀~
我地3個人點左4樣野食..
人参雞,海鮮豆腐鍋,海鮮炒粉絲,海鮮煎餅