2025-01-07
一黎見到個SET龍蝦響宴好似幾低食咁。 一開始就送蟹籽蟹肉沙律作為前茶,都幾生鮮同爽脆,入面加入左酸醋以都幾開胃。 赤蝦,油金魚,三文魚,呢到魚生可以用相當生鮮黎形容。食夠晒冰凍外,三款魚生都好爽口,最驚喜係油金魚入口又爽又滑,赤蝦好爽口肉質精透有光澤,一睇就覺得係新鮮貨黎。 燒活龍蝦,帆立貝,活生生咁比我地睇左先,保證生鮮。之後就見到比職員去理到同場燒比我食,波士頓龍蝦燒到肉質爽口結實,咬落去又有肉汁。肉汁鮮甜生鮮鮮味。 帆立貝用左2種口味,係清酒同黑松露口味。清酒夠晒清香較為食到帆立貝鮮甜同鮮味。帆立貝燒到剛剛好會過時入口軟糯彈口,貝柱幾厚肉鮮甜夠新鮮。 紐西蘭牛柳,好香口炒香過後唔會太油膩, 最後左個龍蝦頭味噌湯烏冬,龍蝦頭同烏冬一齊煮香,個烏冬煮到入晒味同夠爽口。最後甜品係豆沙大福為今晚最後總結。
紐西蘭牛柳,好香口炒香過後唔會太油膩,
爽口。最後甜品係豆沙大福為今晚最後總結。