2022-11-18
今日去左探朋友,順道買了一些外賣同朋友一齊食,朋友比較喜歡食四川野同漢堡包,所以去左間”villa villa Burger”買漢堡同佢食。呢間小店位於鰂魚涌出口附近,薄有名氣架,相信住附近既朋友都識路去呢間小店。雖然價錢有一定旣定位,坦白講,性價比其實好高。點左一個‘’黑松露牛肉漢堡套餐”,”手打蝦餅漢堡‘’,再叫左一份雞翼。漢堡都是即場製造,牛肉,蝦餅,兩個漢堡固然有兩份不同既口感,但是都係入口即溶,竹炭包外脆內軟,師傅將包溶化為一體,令人體驗到食物的享受新感覺。牛肉多汁,又滿口黑松露香,但係不油膩。正。蝦餅清新,一口一口,感覺香滑,係有手打製造既質素,坦白講,十分滿分。薯條同樣有特色,透過調味料,仲要新鮮出爐,未拎走前偷偷試左幾條,無得彈。至於雞翼,拎返去仲保持餘温,爽口有口感。識食一定係villa villa burger喇
識食一定係villa villa burger喇