2017-05-29
慕網台之名而來,有意想不到嘅驚喜。我知道呢度d菜睇落好似無乜驚喜,但真係食落先知分別蔬菜捲 -- 非常清新,同一般韓式菜唔一樣,但又唔係越式紙米卷咁喔芝麻醬沙律 -- 唔係用日本麻醬,系灰色芝麻糊咁樣嘅麻醬。少左日式嘅甜味,多左現磨芝麻本身嘅香味同口感(一粒一粒好有趣)紫菜湯 -- 賣相認真麻麻,但飲落好香甜。其實都唔知係咪紫菜湯,因為味道絕對唔止齋紫菜咁簡單。問過同事有乜向入面,但答唔出,可惜牛肉清湯配飯 -- 一般覺得湯泡飯都好油、好咸,但呢個既唔油而且味道均勻,少有!黑毛豬豬肉炒泡菜 -- 呢個系 highlight!豬肉嘅肥香配泡菜嘅香辣,簡直絕配,不得了!不得不承認豬肉系肥,但唔肥唔好食啊!?韓式牛肉配飯 -- 呢個老實似向茶餐廳嘅菜式,唔知點解會向呢度出現。味道ok,牛肉好念,不俗。