2019-08-01 85 views
今次出到嚟旺角,一落巴士就係巴士站嘅附近見到呢間一條腸粉,有腸粉同點心食,就心郁郁想入去試下首先叫左佢地嘅招牌潮式腸粉,我地今次揀左加蝦米同叉燒,佢地嘅腸粉好滑,好軟熟,豉油味同腸粉夾得好好,唔係一般嘅味道,真係要試過先感受到,另外亦都要讚下佢嘅叉燒,肥瘦適中,又切得細細粒,唔似某一d酒樓咁大大舊,好難入口,腸粉真係100 分!跟住仲叫左一d特色飯,有豬油渣飯,同埋東坡肉飯,每個飯都會配上紫菜湯,減低油膩感,好周到,先講豬油渣飯,豉油味同豬油撈飯簡直係天衣無縫,仲有脆脆地嘅豬油渣配上,口感好好,東坡肉飯嘅味道亦唔錯,肉質都幾好最後仲叫左個鵪鶉蛋燒賣,細細粒鵪鶉蛋咁係入面,好有特色,燒賣都蒸得唔錯!